6 orë shëtitje në hapësirë/ 2 astronautët rusë nisin aventurën e tyre

73

Dy astronautë rusë u larguan nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar të mërkurën për të bërë një shëtitje në hapësirë e cila pritet të zgjasë 6 orë. Shëtitja pritet të shërbejë si pjesë para përgatitore për mbërritjen e një moduli të ri rus.

Kjo është ecja e parë hapësinore për të dy Oleg Novitsky dhe Pyotr Dubrov, të cilët mbërritën në stacionin hapësinor në prill, dhe pritet të zgjasë rreth 6 orë e gjysmë. Të dy kishin nevojë për të bërë gati stacionin hapësinor për zhbllokimin dhe asgjësimin e ndarjes së ankorimit Pirs, i cili do të zëvendësohet më vonë këtë vit nga moduli i ri laboratorik shumë qëllimesh Nauka. Ata tashmë kanë zëvendësuar një rregullator të rrjedhës së lëngjeve dhe gjithashtu duhet të zëvendësojnë mostrat e shkencës biologjike dhe materiale në pjesën e jashtme të moduleve ruse.

Të dy rusët aktualisht bashkohen në postin hapësinor me astronautët e NASA-s Mark Vande Hei, Shane Kimbrough dhe Megan McArthur, Astronauti i Agjencisë Hapësinore Hapësinore Japoneze Akihiko Hoshide dhe astronauti i Agjencisë Evropiane të Hapësirës Thomas Pesquet./abc NEWS