16 C
Tirana
16:23 18/04/2021
Kreu Ekonomi

Ekonomi

Denaj: Recensioni i Shqipërisë 3.3%, më i kontrolluar se rajoni që shkoi në 5.14%

Statistikat zyrtare të INSTAT për Produktin e Brendshëm Bruto dhe rritjen ekonomike gjatë vitit të shkuar 2020 dëshmojnë se, goditja që ekonomia mori nga...

Shqipëria, me rrjedhjen më të lartë të trurit në rajon, 40% e të larguarve nga 2012-2019 të arsimuar

Të dhëna të detajuara mbi emigracionin në vendet e Ballkanit Perëndimor të analizuara nga Instituti për Studime Ekonomike Ndërkombëtare i Vjenës tregojnë se fenomeni...

Shqipëria ndër vendet me përkeqësim të lartë, ulen lindjet në Europë përgjatë 2019-s

Lindshmëria u përkeqësua në të gjithë Europën gjatë vitit 2019, kurse Shqipëria hyn në mesin e vendeve me treguesin më të dobët të indeksit...

Perceptimi i korrupsionit, Shqipëria renditet e 13-a në botë

Shqipëria u rendit sërish ndër vendet më të korruptuara në botë, e matur sipas perceptimit të qytetarëve të saj. Një nga gjashtë variablat e Indeksit...

Për çfarë ia vlen të hapësh biznes?! Ja cilët janë sektorët ku fitohet më shumë në vend

Të menaxhosh një biznes, sidomos të vogël sa vjen e po bëhet më e vështirë. Rënia e konsumit, shtimi i konkurrencës nga zinxhirët dhe qendrat...

Pandemia uli çmimet e perimeve, frutave dhe naftës, por ndryshe ndodhi me vezën dhe vajin

Nga janari 2020 në janarin 2021 çmimet e 45 artikujve kryesore të shportës kanë pësuar ulje deri në nivelet 40%. Sipas një publikimi të veçantë...

Shqipëria ka punësimin informal sa 3-fishi i Rajonit, rroga e “zarfit” dominon

Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) përllogarit se Shqipëria ka punësimin ne të zezë gati dyfish më të lartë se mesatarja europiane dhe një nga...

Shqiptarët i çojnë kursimet në blerjen e shtëpive, nivelet më të larta rajonale

Regjimi komunist në Shqipëri e shkatërroi pronën private thuajse tërësisht, duke zbehur në këtë mënyrë edhe instrumentin e trashëgimisë. Por aktualisht shqiptarët janë ndër poseduesit...

Femrat shqiptare të “diskriminuara” për paratë dhe kohën, në raport me BE-në

Me më pak kohë të lirë, më pak para e burime financiare, më pak mundësi për të krijuar njohuri, pabarazi në punë e vendim-marrje,...

“Aeroporti i Vlorës nuk ndërtohet nga Behgjet Pacolli, por prej turqve të zgjedhur nga Erdogani”

Kryeministri Edi Rama shpalli të premten rezultatin e tenderit për koncesionin e aeroportit të Vlorës, një projekt fantazmagorik për të cilin vetë dokumentet e...

Profesionet/ Sa paguhen shqiptarët në raport me evropianët

Puna në bankë ose në sigurime sjell sot në vend shpërblimin më të madh material. Sipas INSTAT, paga mesatare në sektorin e “Aktiviteteve Financiare dhe...

Eurostat: Veriu i Shqipërisë, rajoni më i varfër i Europës

Zonat e Veriut të Shqipërisë janë më të varfrat në Europë, sipas një publikimi të fundit të prodhimit për frymë rajonal të Eurostat, me...
- Advertisment -

Më të fundit