“Çdo shoqëri e ëndërron”/ Greqia ratifikon marrëveshjen për blerjen e avionëve luftarakë nga Franca

84

Parlamenti grek ka ratifikuar këtë të enjte marrëveshjen 2.3 miliardë euro për blerjen e 18 avionëve luftarakë Rafale nga Franca.

Sipas mediave vendase, marrëveshja mori aprovimin e shumicës dërrmuese, duke siguruar edhe mbështetjen e ligjvënësve të opozitës.

Duke iu drejtuar deputetëve, kryetari i parlamentit, Kostas Tasoulas, e përshkroi marrëveshjen për modernizimin e forcave të armatosura të Greqisë si “historike”.

“Shpenzimi për forcat e armatosura është shpenzimi për shoqërinë sepse një vend që ka mbrojtur sovranitetin mund të punojë në avancimin e tij, në shëndetësi, arsim dhe pensione, mund të punojë në shumë projekte të kohës së paqes ku çdo shoqëri ëndërron të përparojë”, tha Tasoulas.

/Descript.al/