Fillon dënimi për kritikun e Putinit/Navalny transferohet në një burg jashtë Moskës

105

Kritiku i Kremlinit, Alexei Navalny është transferuar nga një koloni ditën e sotme jashtë Moskës për të vuajtur dënimin e tij me burg. Reuters shkruan se vendndodhja e burgut që Navalny do të vuajë dënimin e tij është e panjohur, por mësohet se ai është transferuar në një nga burgjet më famëkeq të Moskës.

Agjencia shtetërore e lajmeve TASS ka specifikuar se Navalny do të vuajë dënimin e tij në burgun numër 2 në qytetin Pokrov, rreth 100 km në lindje të Moskës. Ndërkohë që fotografitë e kapura tregojnë ndërtesa gri metalike, një gardh gri dhe tela me gjemba brenda burgut, si dhe kupola ari të një kishe.

Shkurtimisht, është një koloni e keqe. Nëse ka nevojë për të parandaluar Navalny të komunikojë me të tjerët, askush nuk do të flasë me të. Nëse diçka ndodh, ai nuk do të ishte në gjendje të kërkonte ndihmë derisa të vinte avokati i tij,” tha aktivisti i të drejtave të njeriut, Ruslan Vakhapov.