FOTO/ Hapet ekspozita e veçantë e 100 abetareve të gjuhës shqipe

30

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë ka hapur ekspozitën e saj më e re, nën emrin “Abetaret e gjuhës shqipe 1844-1942”.

Kjo ekspozitë retrospektive është çelur në hollin e Muzeut Kombëtar dhe sjell për publikun rreth 100 abetare që ruhen si pasuri e madhe e trashëgimisë sonë.

Këto abetare shërbejnë si një kujtesë e figurave të shquara të kombit, si: Kostandin Kristoforidhi, Naum Veqilharxhit, Anastas Kullurioti, Thoma Pano, Koto Hoxhi, Jeronim de Rada, Sami Frashëri, Jani Vreto, Shefqet Daiu, Pashko Vasa, Parashqevi Qiriazi, Aleksandër Xhuvani etj.

/descript.al/