Joe Biden takohet me Boris Johnson, konfirmojnë marrëdhënien e veçantë mes dy vendeve

55

Presidenti amerikan, Joe Biden, tha se takimi i tij dypalësh me Kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson, ishte “shumë produktiv” dhe riafirmoi marrëdhënien e veçantë midis vendeve, në vërejtjet e tij nga St. Ives, Cornwall në Angli përpara takimit të G7, raporton CNN.

“Ne diskutuam një gamë të gjerë çështjesh mbi të cilat Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara po punojnë në një bashkëpunim shumë të ngushtë. Ne pohuam marrëdhëniet speciale, pasi nuk është thënë kohët e fundit, marrëdhëniet speciale midis njerëzve tanë dhe rinovuam angazhimin tonë për duke mbrojtur vlerat e qëndrueshme demokratike që të dy kombet tona ndajnë, “tha Biden.

Presidenti vuri në dukje se të dy vendet kanë rënë dakord të punojnë së bashku në luftimin e një shekulli të ri sfidash me një Kartë të ringjallur të Atlantikut, e cila përfshin adresimin e sigurisë kibernetike dhe ndryshimit të klimës.

“Themeli i fortë i partneritetit tonë, 80 vjet më parë, Kryeministri Winston Churchill dhe Presidenti Franklin Roosevelt nënshkruan një marrëveshje të njohur si Karta e Atlantikut. Ishte një deklaratë e parimeve të para, një premtim që Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara do të përmbushnin sfidat e moshës së tyre dhe ata do ta plotësonin atë së bashku. Sot ne ndërtojmë mbi atë angazhim me një Kartë të ringjallur të Atlantikut të azhurnuar për të riafirmuar atë premtim ndërsa flasim drejtpërdrejt për sfidat kryesore të këtij shekulli: siguria kibernetike, teknologjitë në zhvillim, shëndeti global dhe ndryshimi i klimës. diskutuan qëllimet tona të përbashkëta për drejtimin e veprimeve ambicioze globale për të adresuar krizën e klimës, “tha Biden.

Ky artikull është i shkruar nga gazetarët e Descript.al, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar Descript.al dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016