Ky është objekti më i ndotur në tualet, si ta pastroni siç duhet

87

Të gjithë e dinë që tualeti është një nga dhomat më të “papastra” në shtëpi, pasi është një vatër e shumë mikrobeve, disa prej të cilave janë mjaft të rrezikshme.

Patogjenët e zorrëve për shembull mund të dëmtojnë shëndetin tuaj. Për këtë arsye duhet pastruar tërësisht dhe rregullisht.

Një nga sendet më të papastra në banjë, dhe në fakt më e ndotura siç shpjegojnë ekspertët, është pastruesi ndërsa shumica nuk kujdesen ta pastrojnë atë siç duhet dhe shpesh. Mirëmbajtja e dobët e bishtit të shkurtër rrit shanset e transmetimit të viruseve gastrointestinale dhe patogjenëve të zorrëve, ndërsa përveç kësaj, mund të krijohen zhvillime të sëmundjeve të lëkurës.

Pastrimi i shpeshtë i bishtakut është i domosdoshëm dhe për këtë arsye duhet të keni kujdes që të mos e lini pas dore.

Shihni se si mund ta bëni në hapa të thjeshtë:

Çdo dy ose tre ditë në javë, hidhni një filxhan uthull të bardhë në legenin tuaj dhe vendoseni furçën atje për disa orë. Pastaj fërkoni furçën në legen dhe tërhiqni cisternën në mënyrë që të shpëlahet mirë.

Acidet e uthullës do të dezinfektojnë furçën dhe legenin dhe do të dëbojnë kripërat që krijohen brenda pellgut. Për dezinfektim edhe më të madh, shtoni një lugë çaji sodë buke.