Qentë robot u bashkohen forcave ushtarake amerikane

17

Teknologjia amerikane ka bërë një hap përparimtar me prodhimin e qenit robot, i cili u testua nga ushtria amerikane javën e kaluar.

Detyra e këtyre qenve është të zbulojnë kërcënimet e mundshme të jetës njerëzorë që vijnë jo vetëm nga toka, por edhe sulme me raketa apo sulme ndaj aseteve ushtarake amerikane në hapësirë.

Qentë përdorin inteligjencën artificiale dhe ”kapin” çdo lloj rreziku para se ushtria amerikane të zbarkojë në tokë.

/descript.al/