Rekomandim: Pas ndezjes së makinës, mos e bëni këtë gjë

36

A duhet të pres që motori i makinës të nxehet pas ndezjes së tij? Jo, por nuk duhet ta teproni as me gaz.

Vaji i motorit gjendet në fund të bllokut të motorit dhe si i tillë është i dendur, ndaj dhe vajosja nuk është ideale. Ky problem është veçanërisht i theksuar në dimër, në temperatura të ulëta.

Prandaj rekomandohet të vozisni ecni pa revan deri në pesë minuta pas ndezjes së motorit, dmth nuk duhet të kaloni 2500 rpm në motorët me benzinë ​​dhe 2000 rpm në naftë.

Ndryshoni ingranazhet në kohën e duhur dhe mos e teproni në pesë minutat e para, shkruan revista HAK.