Rritet numri i vdekjeve nga Covid-19 në Greqi

70

Numri i të vdekurve nga Covid-19 në Greqi u rrit në 9,239 të Enjten pasi u raportuan 104 viktima të tjera në periudhën 24-orëshe, duke e çuar vendin përsëri në territorin e parë për herë të fundit në dhjetor, gjatë valës së dytë të pandemisë, raporton ekathimerini.

Në konferencën e saj të përditshme, Organizata Kombëtare për Shëndetin Publik (EODY) tha se 95.5% e viktimave të reja të koronavirusit kanë qenë të moshës 70 vjeç ose më shumë dhe / ose kanë probleme themelore shëndetësore që mund të kenë kontribuar në vdekjen e tyre.

Lajmi i së enjtes ishte gjithashtu i keq në frontin e spitalit, pasi 819 pacientë me Covid-19 janë aktualisht në aparate për frymëmarrje. Mosha e tyre mesatare, sipas EODY, është 68 vjeç dhe 84.9% janë mbi 70 vjeç dhe / ose kanë probleme të tjera shëndetësore. Për më tepër, 526 më shumë njerëz u pranuan në spitalet Covid të Greqisë midis të mërkurës dhe të enjtes në mbrëmje, me mesataren e pranimeve të javës në 515.

Transmetimi në komunitet vazhdon të jetë gjithashtu i lartë, me EODY të Enjten raportoi 3,833 raste të reja, nga të cilat vetëm 16 u identifikuan në aeroportet e vendit ose në pikat kufitare.