Rusia dhe Turqia hapin qendrën e monitorimit për Nago-Karabakun

101

Rusia dhe Turqia kanë hapur një qendër të përbashkët për të vëzhguar armëpushimin në Nago-Karabak që u ra dakord pas një shpërthimi të konfliktit në rajon vitin e kaluar, njoftoi Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit.

Qendra, të cilën të dy vendet ranë dakord të krijonin në nëntor, u hap zyrtarisht në rajonin Agdam të Azerbajxhanit. Ajo do të plotësohet nga rreth 60 ushtarakë nga Turqia dhe nga Rusia, tha ministria e mbrojtjes në një deklaratë, raporton Reuters.

Pas gjashtë javësh luftimesh, Azerbajxhani dhe Armenia nënshkruan një armëpushim të ndërmjetësuar nga Rusia për enklavën, e cila është e njohur ndërkombëtarisht si pjesë e Azerbajxhanit por e populluar kryesisht nga Armenët etnikë.

Turqia njoftoi të premten se një gjeneral turk dhe 38 personel ushtarak do të punojnë në qendrën e ngritur.