U raportua sërish për mpiksje gjaku, reagon OBSH për vaksinën AstraZeneca

68

Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se ishte “e besueshme” se ka një lidhje midis vaksinës AstraZeneca dhe rasteve të rralla të mpiksjes së gjakut, raporton CNN.

Duke shqyrtuar informacionin më të fundit nga rregullatorët e BE-së dhe Mbretërisë së Bashkuar ndër të tjera, OBSH tha “një lidhje shkakësore midis vaksinës dhe shfaqjes së mpiksjes së gjakut me trombocite të ulëta konsiderohet e besueshme por nuk është konfirmuar”.

Në një deklaratë të mërkurën, OBSH përsëriti se:

“Ndërsa shqetësuese, ngjarjet nën vlerësim janë shumë të rralla, me një numër të ulët të raportuar midis pothuajse 200 milionë individëve” që kanë marrë vaksinën në të gjithë botën.
Më herët të mërkurën, rregullatorët evropianë dhe britanikë të ilaçeve njoftuan një “lidhje të mundshme” midis vaksinës AstraZeneca dhe rasteve të rralla të mpiksjes së gjakut, me Britaninë që njoftoi se do të ofronte një vaksinë alternative për personat nën 30 vjeç.

Ky artikull është i shkruar nga gazetarët e Descript.al, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.

Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar Descript.al dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016