“Unaza e Zjarrtë” Ka nisur eklipsi diellor, ndiqeni live

88

Eklipsi diellor i quajtur ndryshe si “unaza e zjarrit” ka nisur këtë të enjte.

Eklipsi do të jetë i dukshëm pjesërisht nga Shtetet e Bashkuara, Kanadaja Veriore, Evropa, Azia Veriore, Rusia dhe Grenlanda, sipas kohës dhe datës. Mund ta shikoni drejtpërdrejt në internet në disa transmetime apo edhe direkt nëse jetoni në një nga këto zona por gjithmonë duke mbajtur pajisje mbrojtëse për sytë.

Eklipset diellore ndodhin kur hëna kalon para diellit, nga këndvështrimi i planetit tonë. Eklipset totale diellore të cilat janë relativisht të rralla ndodhin kur hëna mbulon tërë diellin, orbita e hënës është e anuar në lidhje me diellin dhe jo gjithnjë në rregull. Një “unazë zjarri” ose eklips unazor ndodh kur hëna është afër pikës së saj më të largët nga Toka gjatë një eklipsi, kështu që hëna duket më e vogël se dielli në qiell dhe nuk bllokon të gjithë diskun diellor.

Ky artikull është i shkruar nga gazetarët e Descript.al, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”.
Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar Descript.al dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016.