Ushtria amerikane tregon se si po kryhet procesi i tërheqjes së trupave nga Afganistani

59

Ushtria amerikane njofton se deri më tani kanë tërhequr dy deri në gjashtë për qind të trupave dhe pajisjeve nga Afganistani, raportojnë mediat amerikane.

Shtetet e Bashkuara tërhoqën disa nga pajisjet e tyre ushtarake nga Afganistani nga ora 16:00.

Ajo deri më tani ka shkatërruar 1,300  pajisje dhe i ka dorëzuar ushtrinë bazën Antonik, e vendosur në provincën Helmand, dikur një bastion i Talibanëve.

Ushtria amerikane ka premtuar të shtyjë vlerësimet e tërheqjes çdo javë, të cilat duhet të përfundojnë deri më 11 shtator, në 20 vjetorin e sulmeve terroriste në Shtetet e Bashkuara.

Shtetet e Bashkuara kanë rreth 2,500 trupa në Afganistan.