Vaksinohet 54 % e popullsisë/ Izraeli nga sot pa maska në ambientet e hapura

23

Izraeli ka mbaruar sot mandatin e veshjes së maskave në ambjentet e hapura.

Vendi ka pasur një shtrirje të suksesshme të vaksinave, me 54% të popullsisë së saj 9.3 milion që kanë marrë të dy vaksinat e vaksinës Pfizer / BioNTech dhe ka regjistruar rënie të mprehta të përhapjes së virusit, raporton The Guardian.

Kopshtet, shkollat ​​fillore dhe të mesme izraelite ishin tashmë të hapura, por e diela shënon rihapjen e shkollave të mesme.

Ndërkohë sipas autoriteteve  pavarësisht se nga sot qytetarët mund të lëvizin pa maska në ambjent të hapur, ata duhet të mbajnë ende mbulesa fytyre brenda shtëpisë.