(VIDEO) Biznesi ku punonte i ndalonte me detyrim mbajtjen e maskës, 70-vjeçari humb jetën nga Covid-i

99

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Miami të Shteteve të Bashkuara, ku një 70-vjeçar ka ndërruar jetë nga Covid-19.

Por nuk është ky lajmi që e bën të rëndë këtë ngjarje, pasi sipas mediave amerikane, familjarët e viktimës,  kanë paditur një dyqan ku ai punonte për shkak të vdekjes së tij, sepse kjo kompani nuk i kishte lejuar punonjësit të mbanin maskë gjatë orarit të punës.

Herhardo Gutierres, që punonte në Miami, ka ndërruar jetë më 28 prill nga komplikimet e shkaktuara nga COVID-19, thuhet në padinë e ngritur që i është dërguar gjykatës në Miami.

Kompania ku Gutierres kishte punuar, ua kishte ndaluar punonjësve të bartin maska dhe doreza, pavarësisht thirrjeve të ekspertëve shëndetësorë që të mbrohen nga Covid-19.

Gjithashtu në padi thuhet se ka pasur shumë punonjës brenda dyqanit, që ka qenë e pamundur të respektohet distanca sociale fizike.

Një punonjës i dyqanit ka thënë se janë urdhëruar shkurt:

“ose punoni pa maska ose shkoni në shtëpi”.

Gjithashtu një punonjës tjetër ka deklaruar se ata nuk guxonin të mbanin maskën pasi eprorët u kishin thënë se një veprim i tillë do të shkaktonte panik te blerësit.