Vodhi nëntë doza të vaksinës kundër Covid-19, mjeku rrezikon burgun

117

Një mjek i Shëndetit Publik të Qarkut Harris, në Teksas të SHBA-së akuzohet se ka vjedhur nëntë doza të vaksinës COVID-19, njoftoi Zyra e Prokurorit të Qarkut Harris.

Sipas një njoftimi për shtyp të enjten pasdite, Dr. Hasan Gokal vodhi doza e vaksinës ndërsa punonte në vendin e vaksinimit të qarkut në Lyndsay Lyons Park në Humble më 29 dhjetor.

Një javë më vonë, Gokal i tha një punonjësi tjetër të Shëndetit Publik të Qarkut Harris, i cili më pas e raportoi atë tek mbikëqyrësit. Keqpërdorimi i një vaksine mund të rezultojë në një humbje të fondeve qeveritare për qarkun, sipas zyrtarëve të Shëndetit Publik të Qarkut Harris, të cilët hetuan çështjen dhe e pushuan mjekun nga puna.

“Ai abuzoi me pozicionin e tij për të vendosur miqtë dhe familjen e tij në radhë përpara njerëzve që kishin kaluar procesin e ligjshëm për të bërë vaksinën,” tha Prokurori i Qarkut të Qarkut Harris, Kim Ogg. “Ajo që ai bëri është e paligjshme dhe ai do të mbajë përgjegjësi sipas ligjit.”

Gokal po ndiqet penalisht nga Divizioni i Korrupsionit Publik i Zyrës së Prokurorit të Qarkut Harris, raporton ABC.

Ai akuzohet për vjedhje dhe rrezikon deri në një vit burg dhe një gjobë prej  4,000 dollarësh.